Tozlu giyim Online Alışveriş sitesi www.tozlugiyim.com.tr den online olarak istediğiniz ürüne sahip olabilirsiniz.


22 Aralık 2013 Pazar

1- Jean üzerine jean giyilmez
Hâlbuki 90’lı senelerde ne kadar modaydı. Hangimiz o senelerde kot pantolonumuzu üzerine aynı renk ve tonda bir kot ceketle takım yapmadık ki? 90’ların zevksizliğini bir kenara bırakırsak bu jean üzerine jean giyilmez moda kaidesi harbiden de en genel kaidelerden. Ancak ne yazık ki son zamanda oldukça popüler olan, üstelik artık o 90’ların zevksizliğini de üzerinden atan “double denim” veyahut “denim on denim” trendi ile jean üzerine jean giymek demode değil tersine çok da trend oldu. Tek bilmemiz gereken alt ve üste giydiğimiz jeanlerin tonlarını değişik seçmemiz gerektiği.

2- Pijamalar dışarıda giymek için değildir.
Değil midir harbiden? Bu kaidesi kim söylediyse pijama pantolon trendinden habersiz olmalı. Son sezonların en hit trendlerinden biri pijama pantolonlar. Hani şu ekseriyetle minin minik desenleri olan, bol kesim salaş ve rahat pantolonlardan söz ediyorum. Yalnız bu kaidesi çıkaranlara şu noktada hak vermek isterim ki pijama pantolonları giymek gerçekten de her yiğidin harcı değil. Bir kere vücut tipinizin buna uygun olması gerekiyor. Rahat kesimi ve desenli olması ile basen ve kalça bölgesini olduğundan daha geniş göstereceği için çok fit bir vücut gerektiriyor. Bilhassa de armut tipi vücuda sahip olanların kesin kaçınması gereken bir pantolon tipi bunlar.

3- Düğünde beyaz giyilmez (tabii sizin düğününüz değilse)
İşte bana göre hali hazırda geçerliliğini savunan çok da güzel ve manalı bir kaide. Düğünlerde bir tanecik gelin olur ve o beyaz giyer. Size de arkadaşları olarak o rengi yalnızca ve yalnızca o gecenin prensesi olan gelin hanıma bırakmak uygun düşer. Beyaz haricinde her renk bizim nasılsa.

4- İç çamaşırlarınız kıyafetin içinden görünmemeli
İşte tarihin tozlu sayfalarından kopup gelen bir moda kaidesi daha. Evet, bu kaide hala İstanbul sokaklarında kendi emniyetiniz için geçerliliğini savunuyor, savunmak zorunda. Fakat iş podyumlara geldi mi hiç de öyle değil. “Underwear as outerwear” tecrübe et trend başka bir deyişle iç çamaşırları kıyafet gibi giymek son zamanların yeniden en popüler trendlerinden. Bilhassa ve podyumlarda sık sık karşımıza çıkıyor.

5- Fazla giyinmek az giyinmekten iyidir.
Harbiden öyle mi acaba? Peki ya “less is more” başka bir deyişle “az aslında çoktur” söylemini ne yapacağız, peki ya minimalizm trendini? Yeniden de bu trendi dolaysız yıkalım veya dolaysız uygulayalım diyemeyeceğim. Bence bu vaziyetten vaziyete ve kişiden kişiye değişen bir düşünce. Minimalizmin de maksimalizmin de yeri ayrı.

6- Her şeyden ehemmiyetlisi rahatlıktır.
İşte bu da en moda tutkununun dahi tamamiyle itiraz edemeyeceği kadar güzel ve doğru bir kaide. Şıklık tabi ki biz kadınlar için çok ehemmiyetli fakat hem şık hem rahat olanı ararız çoğu kez. Ve bulduğumuz anda bizden mutlusu yoktur. Son zamanın trendlerine bakıyorum da dolgu topuklar, espadriller hep bu kaidenin doğruluğunu kanıtlar gibi değil mi?

0 yorum:

Yorum Gönder